Harmonogram 

Zahájení  - 5. října 2024
Příjem přihlášek - do 31.12. 2024
Regionální kola - leden únor 2025
Semifinále - začátek března 2025
Finále - 28. března 2025
Galavečer-Kantorský bál - 29. 3. 2025

 

Sledujte nás na You Tube

Zahájení 30. ročníku ankety

Studio Zlatý Ámos
Aktuální informace

Jděte do toho ...
rady Zlatých Ámosů

Jak to vidí Ámos
Vzpomínka na zážitek a doporučení

Minutový učitel
Finalisté vás za minutu něco naučí

Najdete nás také na Instagramu a Facebooku

   

Příjem přihlášek končí za

Účast kandidátů v jednotlivých regionech

<strong>Hlavní město Praha</strong></br />
Šuralová Emilie  <br /> <strong>Středočeský kraj</strong></br />
Filípková Julie  <br />Jandová Barbora  <br /> <strong>Karlovarský kraj</strong></br />
Žádní kandidáti <strong>Ústecký kraj</strong></br />
Žádní kandidáti <strong>Liberecký kraj</strong></br />
Žádní kandidáti <strong>Královéhradecký kraj</strong></br />
Kotopulu Natálie <br /> <strong>Pardubický kraj</strong></br />
Žádní kandidáti <strong>Olomoucký kraj</strong></br />
Maleňáková Vlasta  <br /> <strong>Moravskoslezský kraj</strong></br />
Žádní kandidáti <strong>Zlínský kraj</strong></br />
Dobšová Tereza  <br /> <strong>Jihomoravský kraj</strong></br />
Adamcová Jitka  <br />Klimeš  Jan  <br />Měráková Veronika  <br />Pastyříková Veronika  <br />Pfefferová Magdalena  <br />Walterová  Zdeňka  <br /> <strong>Kraj Vysočina</strong></br />
Žádní kandidáti <strong>Jihočeský kraj</strong></br />
Žádní kandidáti <strong>Plzeňský kraj</strong></br />
Žádní kandidáti

Upozornění na novinky e-mailem

Kotopulu Natálie

Kotopulu Natálie
Základní škola T. G. Masaryka Náchod,
Bartoňova 1005

Náchod
Královéhradecký kraj
Přihláška kompletní

Charakteristika

Naše paní učitelka není jen pedagog, který nás učí matematiku a angličtinu, ale především opora, na kterou se můžeme vždy spolehnout. Její laskavost, láskyplnost a neuvěřitelná trpělivost nám denně připomínají, že vzdělání je mnohem víc než jen učení se látky – je to růst, porozumění a společná cesta. Nikdy nad nikým nezlomí hůl, i když by to už dávno udělal každý jiný. Když někdo zápasí s látkou, nepřestane, dokud ten člověk nepochopí. Své srdce dává do každé hodiny, a to i po tom, co skončí školní den. Nepřestane, dokud každý z nás nenajde své vlastní křídla, jak často říká: „Křídla vám nasadíme, ale vzlétnout už musíte sami.” Tento citát se nám nesmazatelně vryl do paměti – je to právě ona, kdo nám nasazuje křídla, dává nám odvahu a ukazuje nám, jak vzlétnout.

Ve svém přístupu ke studentům není jen učitelkou, je také průvodkyní a přítelem. Její snaha nás pochopit a být součástí naší třídy dělá z každé hodiny nejen lekci matematiky nebo angličtiny, ale i cenný okamžik, kdy se cítíme podporovaní a povzbuzovaní. Pomáhá těm, kteří mají potíže, nikdy netoleruje lenost, ale je ochotná zůstat i nad rámec svých povinností, aby se ujistila, že každý z nás má možnost uspět. Každé nové téma je pro ni příležitostí, jak nám svět přiblížit hrou, zážitkem. Tablety, zahraniční hosté – vždy hledá nové způsoby, jak nám otevřít dveře do světa.

Její dobrosrdečnost a smysl pro humor přetvářejí školu v místo, kde se cítíme bezpečně, kde nás nikdo neodsoudí za naše chyby, ale naopak nás povede tak dlouho, dokud si sami neuvědomíme svou vlastní sílu. Paní učitelka je světlem, které nám svítí na cestu, a její vliv na naše životy zůstane hluboko v nás. Všichni víme, že na její dobrotu, laskavost a věčný úsměv nezapomeneme ještě dlouhá léta.

Příhoda

Naše paní učitelka Natálie Kotopulu není jen učitelkou angličtiny a matematiky; je naším vzorem, inspirací a někým, kdo vždy dokáže najít způsob, jak nám pomoci. Na našem školním výletě do Zdobnice se ukázalo, jak moc pro nás znamená.

Hned první den jsme se vrhli do paintballu. Bylo úžasné vidět, jak se paní učitelka chopila zbraně a s úsměvem na tváři se zapojila do hry. Její nezdolný duch a smysl pro humor byly nakažlivé; brzy jsme se všichni smáli a zapomněli na stresy všedního dne. Když jsme se po sobě stříkali vodou, smích a radost se šířily jako povodeň – i ona se bez váhání přidala do vodních bitev. V těch momentech jsme si uvědomili, jak důležité je mít někoho, kdo nás dokáže povzbudit a sdílet s námi radost.

Večer, když jsme se sešli u táboráku, bylo to jako kouzelné okamžiky, které si navždy poneseme v srdci. Seděli jsme tam všichni, unavení, ale šťastní, obklopení plameny a hvězdnou oblohou. Paní učitelka začala vyprávět příběhy a smát se, a v tom okamžiku jsme ji viděli v úplně jiném světle. Byla to ona, kdo nás spojil a vytvořil prostor, kde jsme se mohli otevřít. Cítili jsme, že jsme víc než jen studenti; byli jsme rodina, která sdílí vzpomínky a radosti.

Na závěr večera se paní učitelka postavila a řekla, jak je na nás pyšná. Tyto slova nám doslova vyrazila dech. Bylo to, jako by nám dala nejcennější dar, který si budeme pamatovat navždy. Její láskyplný přístup a víra v nás dodávají odvahu i v těžkých chvílích.

Díky ní jsme si uvědomili, že učení není jen o známkách a předmětech, ale o vztazích, vzpomínkách a podpoře, kterou si vzájemně dáváme. Naše paní učitelka Natálie Kotopulu si zaslouží titul Zlatý Ámos, protože pro nás není jen učitelkou, ale srdcem naší třídy, která nás učí, co to znamená být člověkem.

Zpět na seznam kandidátů

ZÁŠTITY

Prezident Petr Pavel
Ministr školství, mládeže a tělovýchovy
Hlavní město Praha

 

ZLATÝ PARTNER

flyunited_logo_barva.jpg (800×420)

ZLATÝ MEDIÁLNÍ PARTNER

 

 

 

 

STŘÍBRNÍ PARTNEŘI

porg.png (800×410)

 

Partneři 2024-2025

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
CK2
ČMOS PŠ
EKO KOM a.s.
Berchtold
Alkom
ČT edu
MP Education
Hlavní město Praha
Efko

Mediální partneři 2024-2025

Dětská tisková agentura
ČT: D
Týdeník školství
Adam.cz
řízení školy
Amos vision