Harmonogram příštího ročníku
školní rok 2024 - 2025

Zahájení  - 5. října 2024
Příjem přihlášek - do 31.12. 2024
Regionální kola - leden únor 2025
Semifinále - začátek března 2025
Finále - 28. března 2025
Galavečer-Kantorský bál - 29. 3. 2025


 

Sledujte nás na You Tube

Zahájení 30. ročníku ankety

Studio Zlatý Ámos
Aktuální informace

Jděte do toho ...
rady Zlatých Ámosů

Jak to vidí Ámos
Vzpomínka na zážitek a doporučení

Minutový učitel
Finalisté vás za minutu něco naučí

Najdete nás také na Instagramu a Facebooku

   

Nový ročník šk. rok 2024/25 začíná za

Účast kandidátů v jednotlivých regionech

<strong>Hlavní město Praha</strong></br />
Drábková Petra <br />Jánošková Zuzka <br />Michálková Petra <br />Oulíková Zuzana <br />Popelková Adéla <br />Procházka Jaromír <br />Šafránková Petra <br />Šuralová Emilie <br />Tůmová Jitka <br /> <strong>Středočeský kraj</strong></br />
Adamec Filip <br />Černá Pavla <br />Eliášová Sylva <br />Janičatová Olga <br />Knorová Kateřina <br />Skovajsová Veronika <br />Šimečková Lucie <br />Vaisová Štěpánka <br /> <strong>Karlovarský kraj</strong></br />
Svobodová Zuzana <br /> <strong>Ústecký kraj</strong></br />
Drobná Nikola <br />Kumstýřová Jaroslava <br />Maršinská Marketa <br />Rasochová Lenka <br />Simon Dominik <br /> <strong>Liberecký kraj</strong></br />
Míšková Ivana <br />Vojtěch Petr <br />Vorlíček Pavel <br /> <strong>Královéhradecký kraj</strong></br />
Menšík Martin <br />Nývltová Kamila <br /> <strong>Pardubický kraj</strong></br />
Macháčková Lenka <br /> <strong>Olomoucký kraj</strong></br />
Fochrová Jarmila <br />Gintherová Marie <br />Havlíček Jakub <br />Kosinová Vendula <br />Kristová Mgr. Kateřina <br />Mitana Libor <br />Pospíšilová Eliška <br />Suchá Mia <br />Suchánková Jana <br />Valouchová Dagmar <br /> <strong>Moravskoslezský kraj</strong></br />
Floksová Melina <br />Mrkvanová Martina <br />Pavelec Rostislav <br />Tofel Tomáš <br />Valíček Adam <br /> <strong>Zlínský kraj</strong></br />
Chromíková Renata <br />Náplava Josef <br />Polášková Alena <br />Schejbal Miroslav <br />Šimoníková Tereza <br /> <strong>Jihomoravský kraj</strong></br />
Fedorková Zita <br />Kopřivová Ivana <br />Lefler David <br />Peňázová Sandra <br />Sůvová Michaela <br />Šrejma Jaroslav <br />Vališ Josef <br /> <strong>Kraj Vysočina</strong></br />
Kolář Roman <br />Zabloudilová Marie <br /> <strong>Jihočeský kraj</strong></br />
Franc Jan <br />Kotrčková Eva <br />Nováková Eliška <br /> <strong>Plzeňský kraj</strong></br />
Lorencová Kristýna <br />

Upozornění na novinky e-mailem

Franc Jan

Porota vyřadila neplatné a neúplné přihlášky. Všichni zde zveřejnění postupují do regionálních kol. GRATULUJEME! Informace o regionálních kolech viz odkaz v horní liště.

Franc Jan
ZŠ Dukelská
Dukelská 11
370 01
České Budějovice
Jihočeský kraj
Postupuje do semifinále

Charakteristika

Jak se říká, nikdo není dokonalý, my, vy, ani nikdo na téhle planetě, a ani náš pan učitel není dokonalý. Ale, proč se zabývat tím kdo dokonalý je a kdo není…?
Nebudeme chodit kolem horké kaše, přeci pro nás a vás je teď nejdůležitější jediná věc, a to je „Představit vám našeho nejlepšího učitele, o kterém si jako třída myslíme, že si účast v téhle soutěži zaslouží“.
Letos jsme poslední rok na prvním stupni základní školy Dukelská v Českých Budějovicích, a tak nás náš pan učitel JAN FRANC učí skoro všechny předměty kromě angličtiny, přírodovědy a výtvarky. Je to skvělý učitel a taky hudebník nejenom, když hraje se svojí kapelou někde na akcích, kam nás všechny zve, ale i o hodinách hudební výchovy ve škole nebo na hudebním kroužku školního orchestru.
Dělá mu radost, když ho zveme na svá vystoupení, vždy rád přijde i když to není tak blízko a musí sednout do auta. V každém kroužku všechny plně podporuje a zajímá se o nás.
Málo lidí si ze sebe umí udělat srandu a mezi ty co to umí patří i náš pan učitel. Například si na Halloween dal nasadit paruku a pak s ní chodil celý den (byla to veliká sranda vidět pana učitele s vlasy. Kdysi vždy o veliké přestávce vzal piano na chodbu a celou přestávku hrál a s ostatními učiteli zpívali. Chodilo se tam podívat spousty dětí a když všichni zpívali byla to velmi příjemná chvíle. A bylo jich mnohem více, ale kdybychom to měli vše vyjmenovat, byli bychom tu ještě po uzavření přihlášek.
Pan učitel je skvělý vůdce, který vládne pevnou rukou, ale zároveň se při každém kroku dokáže zasmát a strhnout s ním ostatní. A proto vůbec není překvapivé, když s každým jeho žertíkem rychleji utíká škola a smějeme se kolikrát ještě doma.

Příhoda

Společně jsme toho prožili spousty, například SUPER školu v přírodě, výlet do Krumlova, je toho mnohem více ale, kdybychom to měli všechno vyjmenovat budeme tu dlouho.
A tak jsme vybrali jednu z těch nejlepších:
Na konci třetí třídy nás s rodiči pan učitel pozval na poslední odpoledne před prázdninami na odlehlé sportovní hřiště, kde nechybí ani okénko s občerstvením.
Když jsme přišli, vypadalo to, že to bude skvělé odpoledne, které si moc užijeme a budeme na něj vzpomínat. Každý si našel zábavu ať to byl fotbal, obyčejná honička, či jen takové povídání.
Jenže poté se zatáhly mraky a začalo lít jako z konve. Všichni se schovali pod stříšku a říkali si jaké je to zkažené odpoledne. Dospělí si povídali a děti se koukaly, jak se v tom dešti pár hrdinů sklouzávají po bahně.
A pak se stalo něco nečekaného, tak nečekaného, že tohle by žádný jiný učitel neudělal:
Když se trochu déšť uklidnil, ozvalo se „3.A ke mně!“, zvolal. Všichni šli i když nikdo nevěděl co se bude dít. PAN UČITEL SE ROZBĚHL A HODIL RYBU DO KLOUZACÍHO, LEPKAVÉHO BLÁTA. „Všichni jsme na to zírali s otevřenou pusou ale, nikdo neváhal, a nakonec se sklouzli všichni.
Když se setmělo pan učitel hrál na kytaru a u toho zpíval a my jsme zpívali s ním. A nakonec to přeci-jenom bylo KRÁSNÉ odpoledne, na které budeme dlouho VZPOMÍNAT!

Zpět na seznam kandidátů